divendres, 21 de març del 2008

Contradiccions


Praga és una ciutat plenament occidental, amb totes les contradiccions que comporta, amb la convivència del luxe amb la misèria, entre immigració i turisme, entre el consumisme i els que consumeixen carns i substàncies il.legals (i els que venen carn i drogues).
L'hotel on vàrem estar era un molt bon hotel, l'Esplanade, molt clàssic, amb un saló i un restaurant adornat amb làmpades de cristall i amb una cuina reconeguda per la Guia Michelin. Però a fora, al carrer Washingtonova, estava farcit de figures maldestres, primes i pàl·lides, no costa reconèixer el que els hi provocava aquest aspecte.
No gaire més lluny, a la Plaça Sant Wenceslau, els turistes consumien compulsivament amb la presència d'immigrats subsaharians sempre presents, esperant no se sap què.
Una cosa que em va sobtà va ser la presència de sense sostres d'una forma molt evident, demanant caritat davant d'una botiga de joies, ja sigui dret o de genolls i doblegat amb el cap a terra.
Grups de turistes entraven en cabarets i casinos "non stop" mentre les prostitutes començaven a deixar-se veure i els cafès s'omplien de famílies àvides d'experiències.
Praga, però, també és bella amb les seves contradiccions.